Obtén el visor de Flash

SOPAR COMARCAL DE L'HORTA SUD

9 de mayo de 2014
El Sopar Comarcal de l’Horta Sud, és una de les activitats més especials de les que organitzem des de l‘IDECO de l’Horta Sud, entre altres coses perquè ens permet retrobar-nos en un lloc de la comarca. Enguany el sopar el fem el dia 9 de maig de 2014 al Restaurant Casa Quiquet de Beniparrell, situat a l’Avinguda Levante, 45, a les 21:30 hores.
Durant la vetlada:
·Atorgarem el VIIé Premi Quico Moret de la Concòrdia als fundadors de Coinser, gestora de la Cooperativa de Vivendes Populars creada a Beniparrell que fou l’embrió, allà pels anys 70 i 80 del segle XX, de cooperatives i iniciatives cíviques de gran transcendència per a la comarca com l'Escola Agrícola l'Horta, la Nostra Escola Comarcal, Consum, Caixa Popular, Florida Centre de Formació, la revista L'Horta i la posada en marxa de l'Ideco, entre altres. Entre els fundadors de Coinser figuren Josep Maria Soriano Bessó, Vicent Diego, Francisco Pons Alcoy, Joan Ramón Peris, Manolo Ferrer, Jaume Castells, Arturo Vàzquez, Lluis Martinez, , Manolo S. Jardí, Lluis Valero, Javier Alfonso, Toni Ferrer, Toni Nàcher, Norbert Moreno, Maria Amèlia Vilanova, Manolo Marco, Lluisa Lozano, Manolo Alba, Pepe Tamarit, Vicent Ferrer, Paco Cano i Vicent Martí, entre altres.
·Presentarem el llibre Mestres de la República, de Wilson Ferrús, que és fruit del XIXé Premi d’Investigació de l’Horta Sud convocat per l’Ideco.
· Com a novetat, Ideco de l’Horta Sud ha instituït el Premi Carmen Valero a la Promoció de la Cultura Valenciana. Aquest guardó vol reconèixer aquelles persones que treballen per la promoció i normalització de la nostra cultura. El premiat d’enguany és Josep Antoni Ferrer Perales, poeta, professor i col·laborador de revistes en valencià, especialment Saó, el qual va treballar i viure alguns anys a Beniparrell des d’on va impulsar iniciatives cíviques i culturals.
Els últims tres anys han estat especialment difícils per a l’Ideco a causa de la pèrdua de l’aportació econòmica de l‘antiga CAM i per la retirada de la subvenció de la Mancomunitat de l’Horta Sud per decisió política, acabant així amb 15 anys de col·laboració. Malgrat les dificultats, això no ens desanima a continuar la nostra tasca cultural i investigadora.
És per això que ens faria molt de goig que ens acompanyareu al Sopar Comarcal.
El preu del sopar és: 30€ els socis i 35€ els no socis
Podeu confirmar l’assistència al correu ideco@idecohortasud.org, o bé al telèfon 961 55 32 27, els dimecres de 17.30 a 19.00 h preguntant per Presen Sena o Xavier Puig.
Rebau la meua més cordial salutació.


Francesc Martínez
President de l’IDECO de l’Horta Sud