Obtén el visor de Flash

Atemptat contra la llibertat d'informació

2 de marzo de 2011
L’IDECO de l’Horta Sud qualifica d’atemptat contra la llibertat d’informació el cessament de les emissions de TV3

L’Instiut d’Estudis Comarcals de l’Horta Sud (IDECO Horta Sud), davant la decisió d’Acció Cultural del País Valencià de deixar de reemetre el senyal de la Televisió de Catalunya a causa de la pressió i multes de la Generalitat Valenciana, expressa el seu malestar al Govern valencià perquè considera que el Consell no ha adoptat les mesures adequades per a impedir aquesta situació, ni ha negociat bé ni suficientment amb els governs de Madrid i la Generalitat de Catalunya per a aconseguir la reciprocitat de les emissores de televisió i ràdio que emeten en la nostra llengua.

L’IDECO de l’Horta Sud considera que l’apagada de la Televisió de Catalunya al País Valencià és una vulneració del dret constitucional de la llibertat d’informació, alhora que suposa un greu atemptat contra l’espai de comunicació en la llengua autòctona. La pèrdua de pluralitat informativa, i la pèrdua d’un mitjà de comunicació en la llengua pròpia, redueix el nivell democràtic de la societat valenciana.

L’acaçament del Consell contra Acció Cultural del País Valencià (ACPV) per impedir les emissions de la televisió catalana no pot justificar-se amb una norma administrativa modificada per justificar un règim sancionador. Des de l’IDECO de l’Horta Sud es considera que hi ha una intenció política de fons per part del Consell que va més enllà del compliment de la legislació.

L’IDECO de l’Horta Sud demana al Consell que reconsidere la seua actitud, que permeta a ACPV la reemissió del senyal de la Televisió de Catalunya, i que encete noves negociacions amb el govern estatal i la Generalitat de Catalunya per a fer realitat la reciprocitat de les emissores de televisió i ràdio que emeten en la nostra llengua.