Obtén el visor de Flash

VICENT BOSCÀ rep el Premi Cultural Cristòfor Aguado Medina de Picassent

10 de julio de 2012
Vicent Boscà Perelló - president de l’Ideco de l’Horta Sud durant els anys 1996-2006- va rebre el passat 7 de juliol a Picassent el Premi Cultural Cristòfor Aguado Medina, que atorga l’associació picassentina del mateix nom. El guardó reconeix el compromís i la trajectòria cívica i professional a favor de la cultura del País Valencià.
Vicent Boscà té una dilatada vida de compromís social. Professor, periodista i activista social i cultural, Boscà va impulsar al front de l’Ideco el Premi d’Investigació de l’Horta Sud i va instituir el Premi Quico Moret de la Concòrdia, que reconeix la tasca d’associacions i persones que treballen per la vertebració comarcal. Sota la seua presidència l’Ideco de l’Horta Sud va ser membre fundador de la Federació d'Instituts d'Estudis Comarcals Valencians (FIECOV), alhora que va impulsar el tercer i quart Congrés d’Història de l’Horta Sud. A més, Boscà -actual cap d’estudis de l’IES la Marxadella de Torrent- ha dedenvolupat una intensa tasca periodística en el setmanari 7 Dies de la Comarca, Levante-EMV, Papers de l’Horta (revista editada per la Fundació Horta Sud de la que fou director entre 1994 i 2003) i el mensual Saó, revista degana en valencià de l’actual període democràtic on està vinculat des de 1989 i de la qual és director a partir de gener de 2010. El periodisme de Boscà és un periodisme cívic, compromés, valencianista progressista i crític enfront als abusos del poder.
Per altra banda, Vicent Boscà ha estat també regidor de Cultura al seu poble natal, Aldaia, on va realitzar una activa tasca de transformació del municipi durant l’alcaldia d’Enric Luján. Actualment viu a Picassent, precisament al carrer Cristòfor Aguado, on realitza també una intensa activitat al si de la societat musical del poble.
Persona solidària i compromesa, bon amic dels seus amics, i amant de la cordà i la música, Vicent Boscà va rebre el merescut premi de la mà del president de l’Associació Cristòfor Aguado de Picassent, Vicent Albert. La trajectòria cívica de Boscà va ser lloada per l’alcaldessa del municipi, Conxa García, qui va destacar el seu esperit de lluita i de treball a favor de la gent més necessitada, a favor de la vertebració cultural, política i social de l’Horta Sud, i a favor de la cultura i la llengua autòctona del poble valencià.

Francesc Martínez