Obtén el visor de Flash

L'Institut

Origens

L'Institut d'Estudis Comarcals de l'Horta Sud (IDECO) naix en 1982 per a donar resposta a la necessitat, cada vegada més sentida a la comarca, de comptar amb una institució animadora de la vida comarcal. Al caliu de les iniciatives promogudes per Caixa Torrent, en la commemoració del seu 75 aniversari l'any 1981, va anar sorgint en diferents àmbits una consciència de la realitat comarcal, i de la necessitat d'articular unes relacions intermunicipals, que es canalitzen a través d'àmbits culturals i d'investigació. Posteriorment, pel que fa a l'àmbit polític es va instituir la Mancomunitat de l'Horta Sud, amb la finalitat d'aglutinar les iniciatives comunes als diferents ajuntaments de la comarca. Per tant al llarg d'aquests anys sempre hi ha hagut un clima d'estreta col•laboració entre aquestes tres institucions: IDECO, Caixa Torrent (Caja de Ahorros del Mediterráneo des de 1989) i Mancomunitat de l'Horta Sud.

 

Objectius

Promoure la realització d’estudis sobre el desenvolupament social i cultural de la marca de l’Horta Sud, integrada per les següents poblacions: Alaquàs, Albal, Alcàsser, Aldaia, Alfafar, Benetússer,Beniparrell, Catarroja, Llocnou de la Corona, Manises,Massanassa, Mislata, Paiporta, Picanya, Picassent, Quart de Poblet, Sedaví, Silla,Torrent i Xirivella.

Protecció del patrimoni cultural natural i arquitectònic de la comarca. Fomentar programes i activitats que permeten un major desenvolupament global, donant suport a persones i entitats mitjançant assessorament i finançament de qualsevol tipus d’ajuda.

Organitzar activitats i elaborar projectes d’actuació orientats a la vertebració social i cultural del seu àmbit d’actuació.

Imatge del llibre Els motors de l'albufera
zoom imagenes dcwebImágenes ampliables