Obtén el visor de Flash

El President

Salutació del president de l'IDECO

       
        Des de 1981, any del seu naixement, l’IDECO ha tingut com a objectiu la promoció, a través de la investigació històrica, artística, arqueològica, econòmica i cultural, de la comarca de l’Horta Sud. I amb tal finalitat ha estimulat estudis, ha editat publicacions i ha patrocinat monografies que, des del coneixement del passat, contribuïren a construir el futur del territori. Així mateix, també ha iniciat accions destinades a protegir el nostre patrimoni antropològic, arquitectònic i natural. Perquè, en definitiva, del que es tracta és de difondre la imatge de l’Horta Sud entre els seus habitants i de potenciar la consciència de pertinença a un espai humà, geogràfic i cultural concret, amb història i personalitat pròpies.
        Ara els membres de l’IDECO tenim al davant una nova i il·lusionant cita que ens permetrà trobar-nos i avaluar els canvis i els avanços polítics, socials i culturals que, en els dos darrers anys, s’han produït a la comarca. Per això, seguint el costum que cada vegada ens porta a un poble diferent, el proper divendres 16 d’abril celebrarem la nostra festa anual al municipi d’Alaquàs, en el marc del V Congrés d’Història de l’Horta Sud. Durant la vetlada, atorgarem la Va edició del premi «Quico Moret Iborra» a Albert Taberner, el primer alcalde democràtic d’Alaquàs. D’altra banda, farem pública la XVIII convocatòria del nostre premi d’investigació comarcal. I, finalment, presentarem el llibre Els motors de l’Albufera, un interessantíssim estudi que ha sigut elaborat per Francesc Guillem i Chilet.
        Ens agradaria molt que els habitants de l’Horta Sud consideraren l’IDECO com el seu institut d’estudis de referència. I per això vos convidem a endinsar-vos en la pàgina que teniu al davant, a participar en la nostra festa i a fer-vos socis de l’entitat, si és que encara no ho sou. Els nous temps demanen noves formes. I la llarga i exemplar trajectòria que acredita l’IDECO bé que mereix un vot de confiança per part dels habitants i simpatitzants d’eixa porció territorial i geogràfica que atén al nom de l’Horta Sud. La porta està oberta i la nostra mà estesa. Vos esperem.
        
  Francesc Martínez Sanchis